Sayfalar

4 Ocak 2016 Pazartesi

Yeni Yıl Kurabiyeleri



Yeni yıl ruhuna bu yıl çok geç girebildim tam girdim dediğimde yılbaşı hazırlıkları ile meşgul olunca instagram da geçen hafta paylaştığım yeni yıl kurabiyelerinin tarifini bloga ekleyemedim :(


Çok pratik ve belki de birçoğunuzun denediği bir tarif, biz Hera ile hem bu kurabiyeleri yaparken hem de yerken çok eğlendik daha önce üzeri şeker hamurlu da denemistik, isterseniz siz de bu kurabiyeleri renkli şeker hamurları ile daha eğlenceli hale getirebilirsiniz. Ben hemen tarife geçiyorum, size de en kısa zamanda denemenizi tavsiye ederim. Çay, kahve ya da bir bardak süt ile çok yakışan bu lezzetli kurabiyelerin tadına mutlaka bakmalısınız.

Hepinize afiyet olsun.


Malzemeler

200 gr oda sıcaklığında tereyağı
1 su bardağı toz şeker
1 büyük boy yumurta
3-3,5 su bardağı un
1 çay kaşığı vanilya
1 tatlı kaşığı kabartma tozu
1 adet limon kabuğu rendesi
Üzeri için; tarçın ve toz şeker karışımı

▪ Tereyağ, vanilya, limon kabuğu ve yumurtayı mixer ile orta devirde iyice çırpın. Bu sırada toz şeker ekleyip çırpmaya devam edin.

▪ Karışıma un, kabartma tozunu da ekleyip iyice yoğurun. Yumuşak ama yapismayan bir hamur olması gerekiyor. Hamuru streç filme sarıp 15 dakika buzdolabında dinlendirin.

▪ Sürenin sonunda hamuru unlanmış bir tezgahta merdane ile açın ve arzu ettiğiniz kalıplarla hamurdan çıkardığınız şekilli kurabiyeleri yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 10-12 dakika pişirin. Fırından çıkan kurabiyelerin üzerine bir kasede karistirdiginiz tarçın ve toz şeker karışımından serpin. Kurabiyeler biraz dinlendiğinde servis edebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder